Logo TVE Sport

Hans Vogels Wint De RTL 7 Dakar Pre Proloog

Het ‘Dakar-weekend’, waar voor het eerst ‘De Nacht van de RTL GP Dakar Pre-proloog’ werd georganiseerd, is bezocht door in totaal 27.000 toeschouwers. Zaterdagavond was het gelijk al druk bij de eerste editie van De Nacht van de RTL GP Dakar Pre-proloog. Op de Markt in het centrum van Valkenswaard werd een groot aantal van de Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally 2015 voorgesteld aan het publiek. 

Zondag kwamen die deelnemers ook daadwerkelijk in actie op het Eurocircuit. Net als vorig jaar was Hans Vogels de beste bij de motoren. Bij de auto’s was Bernhard ten Brinke met zijn Overdrive Toyota Hilux net iets sneller dan Tim Coronel in diens Rally Raid buggy. Voor het derde jaar op rij plaatsten Peter Versluis (MAN) en Gerard de Rooy (Iveco) zich voor de finale bij de trucks. Nadat De Rooy had gewonnen in 2012 en Versluis zegevierde in 2013, ging de zege nu opnieuw naar Gerard de Rooy. “Dat ik ondanks een niet perfecte ronde toch heb gewonnen is een verrassing.” De Rooy won naast de editie van 2012 de RTLGP Dakar Pre-proloog in 2004, 2007 en 2011. Hij heeft dit evenement nu dus vijf keer gewonnen.

Cyril Despres ook aanwezig

Naast de Nederlandse Dakar-deelnemers was ook de Fransman Cyril Despres aanwezig. De vijfvoudig winnaar van de Dakar Rally bij de motoren, gaat dit jaar voor het eerst met een auto Le Dakar rijden. De Peugeot-coureur kwam niet in actie op de baan maar was wel onder de indruk van de RTLGP Dakar Pre–proloog: “Ik kwam aanrijden en wist niet wat ik zag. Wat een drukte. Alsof ik naar een voetbalwedstrijd ging. Ongelooflijk. En wat een relaxte sfeer.”

De RTL GP Dakar Pre-Proloog is zaterdag 15 november te zien bij RTL 7.

Hans Vogels Wint De RTL 7 Dakar Pre Proloog
<< Terug naar het nieuwsoverzicht
TVE Group
TVE Sport is onderdeel van TVE Group. Voor een complete mix van producten voor indoor en outdoor visuele communicatie kunt u het beste bij TVE Group zijn. De bedrijven van TVE Group kunnen alles als één geheel leveren.