Logo TVE Sport

Nieuw Initiatief Voor BMX In Nederland

Laura Smulders die onder leiding van bondscoach Bas de Bever het brons veroverde op de Olympische Spelen in Londen wil zich de komende twee jaar volledig focussen op haar volgende Olympische doel. Na zeer succesvolle jaren bij De Bever heeft zij aangegeven richting 2016 een nieuwe uitdaging en een andere aanpak te kiezen.

Het Team

Samen met Martijn Jaspers maakt Laura Smulders deel uit van het eerste commerciële BMX team in deze vorm in Nederland. Aan dit initiatief nemen onder andere TVE sport, Oegema transport, BMX24seven en Excluton/Constar deel. Naast de twee Nederlanders maken nog vier andere prominente rijders uit Europa deel uit van dit nieuwe professionele bmx team. Samen gaan zij hun sportieve ambities nog scherper invullen. Het team zal getraind worden door Martijn Jaspers en gecoacht worden door Frank Smulders en Eli Piccart.

Nieuwe stap

De KNWU ziet het ontstaan van een commercieel team als een positieve ontwikkeling voor BMX in Nederland. Directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis: “Voor de sport is de commercialisering een zeer positieve ontwikkeling. Na de Spelen in Londen zagen we een enorme aanwas van nieuwe talenten binnen de BMX. Dat deze sport nu in navolging van het schaatsen de commerciële kant opgaat kan er alleen maar aan bijdragen dat we het niveau met elkaar naar een nog hoger plan kunnen brengen.”

<< Terug naar het nieuwsoverzicht
TVE Group
TVE Sport is onderdeel van TVE Group. Voor een complete mix van producten voor indoor en outdoor visuele communicatie kunt u het beste bij TVE Group zijn. De bedrijven van TVE Group kunnen alles als één geheel leveren.